Riscuri copiat cu casca

Ce riscuri prezinta folosirea unei casti de copiat la examene?

          Fiecare in parte are anatomia lui(canalul auditiv difera de la o persoana la alta) si de aceea majoritatea persoanelor pot folosi fara proble aceste tupuri de dispozitive, totusi o mica parte se confrunta cu probleme de genu nu aud nimic sau nu mai reusesc sa scoata microcasca din ureche. Aceste cazuri sunt sub 0.1% si in mare parte se datoreaza excesului de ceara din ureche sau pentru ca isi pun 2..4 microcasti cu microvibratii pe timpan in aceeasi ureche (punandu-le pe rand sunt mici dar in ureche se atrag se unesc marindu-si volumul si ocupand tot canalul auditiv nu le veti ami putea scoate) De aceea sub nici o forma nu puneti mai mult de o cascuta in aceeasi ureche si curatati-va bine de ceara ori dv singuri folosind de exemplu un audispray ori apelati la un medic orl-ist.

            Exista persoane care din cauza anatomiei proprii sau a problemelor cu urechile nu reusesc sa fixeze casca pe timpan, totusi aceste cazuri sunt sub 0.1% si nu recomandam sa se insiste deoarece exista posibilitatea ca microcasca sa fie scoasa foarte greu. Pentru aceste persoane singura solutie o reprezinta “casca japoneza” care este suficient sa fie introdusa in ureche cat sa nu se observe, nemaifiind nevoie ca microcasca sa ajunga pe timpan. Castile japoneze desi sunt mai scumpe au urmatoarele avantaje: nu raman niciodata blocate in ureche, nu mai aveti nici un fir pe corp, sunet mai clar si mai puternic.

           Deci cu alte cuvinte daca te vei curata bine in ureche inainte sa pui casca pentru copiat sansele de a pati ceva sunt destul de mici. Cacsa japoneza nu va putea niciodata prezenta un risc medical deoarece aceasta intra in ureche in partea de sus si mai are destul de mult pana in zona timpanului. Casca japoneza are un mica antena transparenta, impropriu zis antena, deoarece nu este chiar o antena ci un fir transparent de care vei prinde cu o pensieta si o vei scoate afara. Castile cu microvibratii sunt intradevar mult mai mici, dar daca te vei curata bine inainte sa pui casca in ureche sansele de a pati ceva sun inexistente.

Casca poate ramane blocata in reche?

           Daca folosesti o casca japoneza, sansele ca ea sa ramana blocata in ureche sunt inexistente deoarece indiferent ce s-ar intampla casca nu o poti introduce suficient de mult incat sa poata exista vre-un pericol din punct de vedere medical. In plus casca are atasat un fir transparent foarte foare rezistent de care vei prinde cu o penseta si o vei extrage afara din ureche.

           Daca folosesti castile cu microvibratii este obligatoriu sa te cureti in ureche inainte de a pune casca deoarece casca este foarte mica si usoara si daca ai ceara, aceasta fiind cleioasa casca se va lipi si va iesi mai greu.Nu este rocomandat a se pune mia mult de o casca cu microvibratii in aceeasi ureche. Castile cu microvibratii nu sunt recomandate a se folosi de persoanele care au dopuri de ceara sau se stiu cu probleme medicale la urechi: exemplu, au exces de ceara foarte mare.

           Avantajele folosirii castilor cu microvibratii sunt destul de mari iar daca le vei folosi ocazional doar de cateva ori pe an acest tip de casti pentru copiat riscurile de a pati ceva sunt foarte mici.

Folosind casti de copiat poti ramane fara auz?

           Noi vindem casti de copiat inca din anul 2004 si pana acum nu am auzit absolut nici o persoana care sa ramana fara auz din cauza castilor de copiat si au fost persoane care au copiat de exemplu la toate examenele in toti cei 4 ani de facultate, adica la peste 40 de examene. Este foarte adevarat ca au fost cateva cazuri izolate in toti acesti ani in care cel care a folosit casca de copiat a uitat sa se curete in ureche inainte de a pune casca si dupa cateva ore cand a vrut sa o scoata nu a mai iesit si panicandu-se s-au dus la urgente sa i le scoata. Acolo le-a scos casca facandu-le spalaturi cu apa oxigenata putin calduta. Daca nu s-ar fi panicat si ar mai fi insistat putin ar fi reusit si nu mai era nevoie sa mearga la urgente. Aici am vorbit despre castile cu microvibratii pe timpan. Castile japoneze chiar nu prezinta nici un fel de risc, decat risc pentru portofel pentru ca sunt ceva mai scumpe :)