Returul Produselor

Cu totii suntem constienti pentru ce sunt utilizate aceste sisteme. In toate cazurile de aceste sisteme este nevoie a fi folosite de doar cateva ori intr-un interval foarte scurt de timp. Dea lungul timpului ne-am lovit  cu situatia in care clientul cumpara inainte de examen produsul si dupa ce il foloseste vrea sa il returneze si sa isi recupereze banii. Pentru a evita situatiile neplacute va rugam cititi cu atentie urmatoarele informatii.

Conform  Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Clientul are urmaroarele drepturi si obligatii referitoare la retragerea din contractul incheiat la distanta:

Clientul are dreptul ca, inainte de expirarea perioadei de retragere, sa se retraga din contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de client.

In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47): pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte.

Astfel produsele trimise spre retur vor fi verificate. Absolut toate produsele au contor pentru durata de utilizare! Se va verifica acel contor si daca se dovedeste ca a fost folosit mai mult de o ora nu se va aproba acel retur, costurile de tur/retur fiind suportate in intregime de cumparator. Pentru a face teste este mai mult decat suficient o ora pe care o ai la dispozitie.

Desigur ca produsul trebuie sa fie trimis cu toate accesoriile primite, inclusiv ambalaje, baterii pt casca daca este cazul, etc. Produsele nu trebuie sa prezinte urme de folosire, modificare, in mod contrar se vor percepe taxe de readucere la stare initiala. Aceste costuri difera in functie de ce modificari prezinta produsele si vor fi comunicate cumparatorului(daca este cazul) dupa momentul efectuarii verificarilor.


Foarte important!

Conform art.16 (e) din OUG 34/2014, castile de copiat de culoarea pielii nu se pot returna din motive de igiena!

Conform art.16 (c) din OUG 34/2014, sistemele facute pe comanda dupa indicatiile clientului sunt exceptate de la retur!!


Pasii de urmat pentru un retur sunt simpli:

  1. contacteaza-ne la telefon - vei primi toate detaliile: adresa de retur, etc
  2. trimite produsul catre noi: ATENTIE! Ambaleaza corespunzator produsele pt a se evita distrugerea lor pe periada transportului.
  3. dupa primirea produsului se va trece la verificarea lui si restituirea banilor catre client in contul specificat. Atentie: Contul trebuie sa fie pe acelasi nume pe care a fost efectuata comanda initiala. Termenul de retur a banilor nu va depasi 14zile de la data primirii coletului.

Pentru retur trebuie sa ne contactezi si sa ne informezi ca vrei sa faci  acest lucru. Produsele trimise fara a ne fi informat se vor intoare automat la expeditor.

Nu primim colete cu ramburs si nici colete care sunt trimise cu produse pentru retur cu plata transportului la noi. Contravaloarea produselor trimise pentru retur se va pune direct in contul cumparatorului dupa verificarea prealabila a starii produselor.