Casca Japoneza sau Microvibratii

Momentan pe piata exista doua tipuri de casti pentru copiat la examene:
              - Casti cu microvibratii - Nanocasti
              - Casti de tip Japoneza - Microcasti

Ambele tipuri prezinta atat avantaje cat si dezavantaje, dv trebuind sa faceti un mic compromis atunci cand veti alege casca pentru copiat la examene. Mai jos incercam sa descriem in mod corect modul de functionare, avantaje, dezavantaje urmand ca fiecare dintre voi s aaleaga casca care i se potriveste mai bine nevoilor personale.


Casca Japoneza

      Casca japoneza cum este numita in mod polular, este un dispozitiv aparut recent pe piata sistemelor de copiat la examene si care a revolutionat copiatul la examene. Avantaj major al folosirii acestui mic dispozitiv, popular numit si microcasca japoneza de culoarea pielii il reprezinta faptul ca iti va permite sa folosesti sisteme de copiat fara nici un fel de fir pe corp!

      Casca Japoneza are in interior un micro receptor cu ajutorul caruia capteaza semanlul emis de dispozitivul de copiat, pe care apoi il amplifica si il tirmite la un mic difuzor. Toate sistemele pentru copiat ce folosesc casca japoneza au neaparat nevoie de acea baterie 337 care alimenteaza amplificatorul din microcasca.

     Folosind sistemele de copiat cu casca japoneza aveti urmatoarele avantaje:

               - se folosesc foarte simplu, oricine le poate folosi fara sa intampine probleme
               - poti folosi sisteme de copiat simple fara absolut nici un fel de fir pe corp
               - foarte stabile in utilizare - nu se deconecteaza, nu se intrerupe, nu e sensibila la miscari, stranut, sughit etc

     Ca dezavantaje enumeram:

               - sunt mai scumpe - tehnologie mai avansata utilizata in interior
               - trebuie sa reglezi volumul si sa nu lasi la maxim - e posibil sa se auda in exterior de la 1..2m ca un zumzet daca lasi la maxim
               - uneori in anumite conditii poti sa auzi dar foarte incet  si de departe si pe altii care folosesc sisteme de copiat langa tine 1-4m


Castile cu Microvibratii

     Sistemele pentru copiat ce folosesc casti cu microvibratii sunt acele casti care sunt de marimi mici. Aceste casti de copiat minuscule au avantajul ca sunt mult mai mici decat cele de tip japoneza dar pentru a putea functiona au nevoie de colier si inevitabil de fire pe corp. Din pacate nu exista sisteme pentru copiat cu microvibratii pe timpan de tip magnet care sa functioneze fara colie rin jurul gatului. Si asta se datoreaza principiului de functionare, legile fizicii chiar daca am vrea, nu le putem schimba.

   Atunci cand luati decizia sa va cumparati casti cu microvibratii si sunteti nehotarati ce microcasca sa va alegeti trebuie sa faceti un compromis: casca jaoneza chiar daca este putin mai mare decat cele pe timpan au avantajul ca pot fi folosite cu sisteme pentru copiat fara fir extrem de simple si fara absolut nici un fel de fir iar castile cu microvibratii pe timpan de tip magnet sunt mai mici dar este necesar sa mai aveti colier in jurul gatului.

     Noile casti cu microvibratii sunt extrem de mici si nu se vad in ureche. Cel mai bine este sa tii cont cat de exigent este examenul care urmeaza sa il dai si astfel sa alegi sistemul potrivit. Ideal ar fi sa cumparati cel mai performant sistem dar cum preturile cresc o data cu performantele casti cu microvibratii  nu are rost sa cheltuiti banii pe un sistem scump casti cu microvibratii daca va puteti face treaba si cu unul mai ieftin.

   O casca pentru copiat ieftina nu nseamna neaparat ca este de proasta calitate. Sistemele la 50 de lei functioneaza la fel de bine ca cele la 500 lei ! Diferenta de pret rezulta din faptul ca o casca pentru copiat este mai scumpa cu cat are mai putine fire pe corp.

     Ambele modele de casti pentru copiat sunt de calitate, fiecare din ele prezinta avantaje si dezavantaje si dumneavoastra trebuie ca undeva sa faceti un compromis: NU aveti deloc fire pe corp si folositi casca japoneza dar este putin mai mare sau aveti ceva fire pe corp si folositi cele mai mici casti cu microvibratii disponibile la ora actuala.