Bluetooth cu microvibratii - cum se foloseste?

Pasul 1 Incarcarea

     Incarcarea se poate face cu orice tip de incarcator ce are cablu cu mufa MicroUSB. De regula puteti folosi orice incarcator de telefon mobil, mai putin de Iphone, dar si la orice USB de la Laptop, calculator PC de birou. Se poate incarca chiar si cu incarcatoarele Auto pt telefoane.

     Dispozitivul vine incarcat foarte putin, doar pentru a face o proba.Tineti Stickul la incarcat pana cand ledul Rosu se va stinge si va sta aprins ledul Albastru. Cat timp lumina rosie e aprinsa inseamna ca incarcarea este in curs. Durata de incarcare poate varia in functie de cat de descarcata e bateria si poate ajunge undeva la maxim 3 ore, suficient pt o autonomie de aprox. 4 ore. Astfel daca puneti la incarcat si dupa un timp foarte scurt se va aprinde Albastru inseamna ca bateria era foarte putin descarcata si astfel procesul de incarcare completa a bateriei nu dureaza mult. Cu cat acumulatorul este mai descarcat cu atat durata de incarcare va fi mai mare(maxim 4…5 ore) Cand acumulatorul stickului este foarte descarcat ledul va lumina intermitent rosu si albastru.

     Atentie: NU este suficient sa incarcati doar Sistemul BlueTooth. Trebuie sa conectati la cele 2 terminale negre 2 baterii de 9 volti. Le gasiti cam in toate magazinele, cereti: “doua baterii de 9 volti”. Recomandam sa folositi baterii Alkaline de calitate, cat mai scumpe.

     Nu functioneaza cu o singura baterie, trebuiesc neaparat doua! Bateriile se prind prin presare, cate o baterie pt fiecare suport negru. Bateria are 2 borne: una mica si una mai mare. Borna mica de pe baterie se va prinde cu borna mare de pe suport, iar cealalta borna mare de pe baterie cu borna mica de pe suport. Presati pe suport pana se simte cum bornele se fixeaza.

     Cand scoateti bateriile sub nici o forma NU trageti de fire – veti ramane cu firele in mana si suportul fixat de baterie, mai ales cand bateriile sunt noi, deoarece bornele bateriei sunt mai rigide si se fixeaza mai bine fiind nevoie sa trageti mai tare si tragand de fire se vor rupe. Trageti de acel suport negru, eventual folositi o pila pentru unghii, o unghiera, un cutit cu care sa faceti parghie sub suport.

     Cele 2 baterii le puteti folosi de mai multe ori cu conditia sa le deconectati imediat dupa fiecare utilizare. Nu lasati bateriile conectate dupa ce ati folosit sistemul. Bateriile se consuma o data ce le-ati conectat chiar daca nu folositi sistemul. Este suficient sa scoateti una din cele doua baterii, indiferent care din ele.

     In functie de marca bateriilor de 9v folosite, acestea pot rezista pana la 8....9 ore de functionare.

     NU functioneaza cu o singura baterie, trebuiesc neaparat doua !!!


Pasul 2 Conectarea Casca de Copiat cu BlueTooth la telefon

     Acest dispozitiv este compatibil cu orice marca si model de telefon. Tineti apasat butonul din partea superioara a Stick-ului timp de 7…9 secunde pana cand ledul va lumina intermittent foarte repede Rosu si Albastru. ATENTIE! Daca veti lua degetul de pe buton cand s-a aprins prima data ledul Albastru, nu veti gasi numele dispozitivului pe telefon cand veti da cautare la Bluetooth. Acest lucru se intampla deoarece este special conceput sa ramana conectat cu ultimul telefon, dupa ce legatura s-a facut cu un telefon orice alt dispozitiv fie el telefon, laptop, scanner, etc, nu-l va putea gasi.

     De aceea este necesar sa resetati legatura cand vreti sa folositi dispozitivul pe un alt telefon si acest lucru il faceti tinand apasat in plus cateva secunde dupa ce s-a aprins prima data ledul Albastru si tineti in continuare apasat pana cand va incepe sa clipeasca foarte repede Albastru si Rosu.

     Daca doriti sa folositi acelasi telefon, nu mai este nevoie sa resetati legatura Bluetooth, veti tine apasat pe butonul de pornire pana cand se va aprinde prima data ledul Albastru si veti lua imediat degetul de pe buton casca de copiat cu bluetooth si microvibratii tip magnet pe timpan.

     Intrati in meniul telefonului la setari – Bluetooth si dati cautare de noi dispozitive, il va gasi numele dispozitivului, veti da conectare si acceptati absolut orice cerere a telefonului. Unele modele de telefon vor cere o parola, veti introduce “0000”.


Pasul 3  Montarea pe corp

     Colierul trebuie neaparat pus in jurul gatului ca un lantisor. Sub nici o forma nu puneti colierul in alta parte, nu il strangeti gramada si il puneti mai jos, sub brat, in buzunar, etc. Pentru a masca (ascunde) mai bine colierul din jurul gatului recomandam sa il fixati pe corp cu leucoplast sau plasturi medicinali, NU cu scoci deoarece veti transpira si se va desprinde! Colierul este destul de larg si il veti pozitiona mai departe de conturul gatului.

     Recomandam utilizarea unei bluze inchise la culoare (negru este perfect) si cat mai subtire pentru a nu reduce din sensibilitatea microfonului si astfel cel cu care comunicati va va auzi si intelege mult mai usor iar dv veti fi nevoit sa soptiti mai incet, fara decolteu prea generos la doamne si domnisoare.

     Sub nici o forma nu taiati acel colier !!!

     Veti pune colierul in jurul gatului in asa fel incat BlueToothul sa fie in fata, la mijloc, in dreptul sau putin mai sus de piept, intre sani.

     In momentul in care veti fi apelat de cineva si apasati pe bluetooth  (trebuie sa nimeriti butonul multifunctional de pe bluetooth) telefonul va raspunde automat fara sa aveti acces la el. Daca sunteti intr-o convorbire si apasati pe bluetooth, telefonul va inchide apelul. Daca presati de 2 ori repede pe bluetooth, telefonul de unde este el va apela ultimul numar format de dv din lista.

     Telefonul puteti sa il aveti fie asupra dv fie lasat undeva maxim 5metri de dv. intr-o poseta, mapa, bluza etc in cuier, la geam pe pervaz, pe catedra, etc

     Bateriile nu conteaza unde le puneti dar este recomandat sa nu le puneti in acelasi buzunar cu telefonul sau in imediata apropiere cu acesta deoarece se va auzi ca un briuaj (ca la radio cand aveti telefonul langa), se va auzi semnalul de la telefonul mobil. Minim 30....40 cm intre baterii si telefon ar trebui sa fie suficient pt  ca semnalul de la telefon sa nu bruieze in casca.


Pasul 4 Introducerea Microcastilor in Ureche

     O practica gresita este aceea ca microcastile sa fie montate fie de acasa, fie cu ceva timp in urma stiind ca urmeaza sa mergeti o distanta mare pe jos, in masina, maxitaxi, etc, deoarece din cauza vibratiilor, a mersului, poate va intoarceti mai brusc si chiar sughit sau stranut microcasca se va desprinde de pe timpan sau chiar va cadea din ureche si fie nu veti mai auzi de loc fie veti auzi foarte incet.

     Recomandam montarea microcastilor cu putin timp inainte de folosire, mergeti mai devreme cu 15 minute la o toaleta, dati drumul la dispozitiv de la buton, conectati telefonul, puneti o microcasca intr-o ureche si alta microcasca in cealalta ureche, apelati pe cineva si puneti-l sa vorbeasca incontinuu sau sunati la relatii cu clientii si la nevoie, daca nu se aude tare si clar din prima cu magnetul negru oval faceti miscari scurte sus - jos si invartiti in spatele urechii care vi se pare ca se aude mai slab pana auziti suficient de tare si clar. Acest lucru se datoreaza faptului ca microcasca trebuie sa fie perfect cu partea plana pe timpan altfel  se va auzi infundat, incet sau chiar deloc.


     Se lasa capul intr-o parte astfel incat sa fie paralel cu pamantul(ca si cum ati sta intins pe pat pe o parte), se introduce in ureche o microcasca, miscand usor capul astfel incat microcasca sa alunece pe canalul auditiv pana ce se aude un “POC”, semn ca microcasca a ajuns pe timpan. De regula cade perfect cu partea plana pe timpan dar nu tot timpul si daca nu e perfect pe timpan se aude incet, infundat sau deloc si este necesar fie sa o reglati cu magnetul oval fie sa o scoateti si sa o puneti din nou.

     Pentru un sunet mai puternic este recomandat sa puneti cate o microcasca in fiecare ureche, nu doar in o singura ureche. Dupa ce sa auzit primul “POC” faceti la fel si pt urechea cealalta dar cu atentie ca nu cumva sa pice jos prima casca pusa. Pentru a nu pica prima casca pusa intorceti capul cu miscari line. Cat de bine sta fixata casca pe timpan depinde de anatomia fiecarei persoane in parte si deaceea la anumite persoane microcastile se pot fixa mai repede iar la altele vor reusi din mai multe incercari.

     Foarte mare atentie sa acordati la ceara din ureche deoarece in primul rand daca aveti fie putina fie chiar dop de ceara nu veti auzi deloc sau in cel mai bun caz foarte incet, deoarece ceara impedica contactul microcastii cu timpanul, iar in al doilea rand veti scoate microcasca foarte foarte greu deoarece se lipeste de ceara. Folositi din farmacii spray-uri speciale pentru indepartarea cearei si chiar apelati la un medic ORL-ist. Aproximativ intre 5% si 10% au aceasta problema.

     Microcasca se extrage fie cu acel magnet oval prin introducerea varfului in ureche si rotirea magnetului fie in cazuri mai rare(cand aveti ceara) cu un betisor special cu cap magnetic care se achizitioneaza separat.


Siguranta

     Fiecare in parte are anatomia lui(canalul auditiv difera de la o persoana la alta) si de aceea majoritatea persoanelor pot folosi fara probleme acest tip de dispozitiv, totusi o mica parte se confrunta cu probleme de genul nu aud nimic sau nu mai reusesc sa scoata microcasca din ureche. Aceste cazuri sunt sub 1% si in mare parte se datoreaza excesului de ceara din ureche sau pentru ca isi pun 2..4 microcasti in aceeasi ureche (punandu-le pe rand sunt mici dar in ureche se atrag se unesc marindu-si volumul si ocupand tot canalul auditiv nu le veti mai putea scoate) De aceea sub nici o forma nu puneti mai mult de o cascuta in aceeasi ureche si curatati-va bine de ceara ori dv singuri folosind de exemplu un audispray ori apelati la un medic orl-ist.

     Exista persoane care din cauza anatomiei proprii sau a problemelor cu urechile nu reusesc sa fixeze casca pe timpan, totusi aceste cazuri sunt sub 1% si nu recomandam sa se insiste deoarece exista posibilitatea ca microcasca sa fie scoasa foarte greu. Pentru aceste persoane singura solutie o reprezinta “casca japoneza” care este suficient sa fie introdusa in ureche cat sa nu se observe, nemaifiind nevoie ca microcasca sa ajunga pe timpan. Castile japoneze desi sunt mai scumpe au urmatoarele avantaje: nu raman niciodata blocate in ureche, nu mai aveti nici un fir, sunet mai clar si mai puternic. Avem Modele NOI de Microcasca Japoneza care nu se vad in ureche!


Activarea functiei de RASPUNS AUTOMAT la apel

     Foarte multe telefoane au la setari – setari apeluri – functia de Raspuns Automat (Auto Answer)pe care daca o activati, atunci cand veti fi apelat, in caz ca se va intrerupe apelul din oarecare motive, telefonul va raspunde automat dupa cateva secunde, fara sa fiti nevoiti sa mai faceti dv ceva.

     ATENTIE: pe telefoanele cu Android functia este testata si functioneaza fara probleme doar cand aveti conectat sistemul bluetooth la telefon. Pe telefoane care nu sunt smart phone (fara sistem de operare) in functie de marca si model:

  • la unele functioneaza dar doar cand NU sunt setate pe Sillent(daca le setati pe sillent nu va mai raspunde automat – trebuie sa setati in profilul general, NU in sillent, ca sunet de apel o melodie fara nimic in ea si sa dezactivati vibratiile – astfel nu va vibra si melodia fiind fara sunet inregistrata nu se va auzi nimic in exterior, metoda este testata si functioneaza!) ,

  • la alte modele functia de raspuns automat este valabila doar cand conectati castile cu fir si nu este valabila si pentru casca bluetooth

  • la Iphone nu exista inca functia de Auto Answer decat pe versiunile foarte noi

     In functie de modelul si marca telefonului meniul difera si nu va putem spune exactcum sa activati aceasta functie. Trebuie sa o cautati, la Setari Apeluri o veti gasi sau la Accesorii – Set cu Casca.  Cautati pe YouTube sau pe GooGle pt telef. dv.

Aceasta optiune de raspuns automat este valabila doar daca telefonul dv. suporta aceasta functie. Cautati in meniu sau cautati pe net cum sa o activati.


Ce nu trebuie facut   !!!! ATENTIE !!!!

     Neaparat sa va curatati foarte bine in ureche inainte de a introduce microcasca iar daca va stiti cu probleme (exces de ceara) nu recomandam folosirea castilor cu microvibratii, folositi casti japoneze.

- Nu lasati sisteme de copiat pornit dupa utilizare (scoateti bateriile);
- Nu puneti mai mult de o cascuta in aceeasi ureche;
- Este NEAPARAT sa va curatati foarte bine in ureche inainte sa puneti cascuta(chiar si de transpiratie)pt a nu a avea surpriza sa o scoateti foarte greu sau sa nu auziti nimic.
- Cand veti stranuta, sughita, sau chiar de la mers ori miscari bruste microcasca are sanse mari sa se desprinda de pe timpan si chiar poate sa cada din ureche, este de evitat introducerea microcastilor de acasa. Le veti pune in masina, la toaleta, etc. inainte de a intra in sala si evitati miscarile bruste sau energice ale capului pt a preveni schimbarea pozitiei castii pe timpan
- Nu puneti colierul altundeva decat in jurul gatului
- Nu folositi scotchi pt a lipi Colierul- veti transpira si se va dezlipi,
- Nu lasati telefonul mai departe de 5 m sau in cel mai rau caz 10 m,
- NU taiati colierul!!!
- Nu indoiti prea tare cablurile, mai ales la cip langa baterii si la colier (zona legaturilor electrice),
- Nu fixati prea strans dispozitivul pe corp, pt a nu smulge sau rupe firele de legatura cand va veti misca, lasati-le putin mai mult fir pentru a avea lejeritate in miscare.
- Nu puneti microcasca in ureche stiind ca aveti de parcurs o anumita distanta, mai mult ca sigur microcasca se va desprinde de pe timpan sau chiar va cadea de la mers,
- Este recomandat sa schimbati bateriile dupa fiecare utilizare si de preferat sa folositi baterii Alkaline de 9v pe care le gasiti cam la aproape orice magazin sau supermarket,
- Daca nu se aude clar (se aude infundat tare sau ragusit sau cu sunete ciudate) dati volumul treptat mai incet si gasiti un echilibru intre volum si claritate.

Trebuie sa stii ca oricat de tare dai volumul GARANTAT nu se aude in exterior

Trebuie sa stiti ca datorita principiului diferit de functionare sunetul difera putin fata de cum se aude in mod normal la difuzorul unui telefon sau la casti obisnuite. Se aude putin infundat (este normal)dar regland volumul din telefon(mai incet putin, nu lasati la maxim) si scotand casca si repozitionand casca pe timpan nu se pune problema sa nu se inteleaga ce va este dictat in casca. Reglati volumul si schimbati pozitia microcastii pe timpan pana cand obtineti sunetul cat mai acceptabil.


Daca se aude t

- Dati volumul telefonului la maxim dupa ce va raspunde ori raspundeti dv - la majoritatea telefoanelor chiar daca inainte volulmul era dat la maxim dupa ce s-a facut legatura intre telefon si Sistemul Bluetooth volumul se comuta automat la jumate sau minim. Daca se aude ragusit sau prost dati treptat volumul cu cate o linie de la maxim mai incet pana se aude cel mai bine.
- Puneti colierul in jurul gatului,
- Schimbati bateriile de 9v
- Scoateti microcasca si puneti-o din nou in ureche
- Puneti o microcasca intr-o ureche si alta microcasca in cealalta ureche
- Cu magnetul negru, oval asezati casca pe timpan, cu miscari scurte in spatele urechii veti simti cum microcasca se misca in ureche. Miscati scurt, pe rand la ambele urechi, pana veti optine sunetul cel mai puternic si cat mai clar puteti mari volumul prin apropierea urechii cu casca de colier
- Claritatea si cat de tare se aude in casca din ureche depinde de volumul setat de dv. din telefon si de pozitia microcastii pe timpan. De aceea este recomandat sa faceti mai multe teste cu diferite nivele de volum(plecand de la maxim si coborand treptat cate o liniuta) si miscand foarte scurt cu magnetul negru oval in spatele urechii pentru diferite pozitii ale microcastii pe timpan pana obtineti claritatea si intensitatea dorita.


Daca dispozitivul NU merge(nu auziti nimic in ureche)

     Scoateti cascuta si puneti-o din nou, ea va trebui sa ajunga pe timpan, trebuie sa se auda ca un “poc” insemnand ca este pozitionata corect.

     Colierul trebuie pus neaparat in jurul gatului, ca un lantisor.

     Verificati daca Bluetoothul este conectat la telefon – daca este NU trebuie sa se auda in telefon. La unele modele cum sunt Iphone in momentul cand sunteti in apel, dupa ce ce raspundeti, ori va raspunde, selectati de pe ecranul telefonului Bluetooth MF-320.

NU functioneaza cu o singura baterie. trebuie 2 neaparat !


 NU trebuie sa va faceti griji: NU se va auzi nimic in exterior chiar daca dati la maxim si nici nu ii vei auzi pe altii care au sisteme de copiat.

     Aceste 2 calitati caracterizeaza castile pe timpan, de aceea se folosesc intens in ciuda micilor dezavantaje: fire pe corp, casca se mai desprinde de pe timpan si trebuie repozitionata, nerecomandata la cei cu probleme la ureche.