De ce casca se aude incet?

Am o microcasca japoneza si nu aud nimic in ureche, De ce?

In functie de ce dispozitiv de copiat folosesti, aceasta se poate datora din mai multe motive:
     - Asigurate ca in microcasca ai introdus o baterie noua
     - Verifica daca bateria este introdusa corect in casca - cauta pe youtube: "cum se introduce bateria in casca japoneza"
     - Verifica daca nu cumva acele mici gaurele din varful microcastii sunt infundate cu ceara
     - Verifica daca volumul dispozitivului pentru copiat care il folosesti este dat la maxim cand esti in apel
     - Dispozitivul de copiat utilizat nu trebuie sa fie la mai mult de 30...50 cm de microcasca din ureche. Cu cat sistemul de copiat este mai aproape de casca din ureche cu atat se va auzi mai tare.


Casca japoneza se aude foarte incet, care poate fi motivul?

Verifica in ordinea data mai jos urmatoarele aspecte:
     - Microcasca trebuie introdusa in intregime in ureche chiar daca doar faci teste
     - Volumul dispozitivului de copiat posibil sa fie dat mai mic - da-l la maxim
     - dispozitivul de copiat trebuie pozitionat cat mai aproape de casca.
     - Inlocuieste bateria - posibil sa fie consumata
     - Verifica daca nu cumva acele mici gaurele din varful microcastii sunt infundate cu ceara

     Atentie - la sistemele de copiat cu bluetooth volumul se da automat la jumatate dupa ce conectezi bluetoothul la telefon. Trebuie sa dai la maxim volumul din telefon dupa ce a fost efectuat apelul si a raspuns la apel. Daca sistemul bluetooth are butoane de volum da la maxim volumul si de pe bluetooth , chiar daca ai dat din telefon - mai inatai din telefon apoi din bluetooth. Asta doar la primul apel, deoarece la urmatoarele apeluri nivelul volumului ales de tine va ramane memorat pana cand vei deconecta bluetoothul. Cand il vei conecta din nou vei da la maxim din nou.


Casca japoneza scoate un piuit continuu si foarte puternic, De ce?

     Sunt foarte rare cazurile acestea si au ca principala cauza oxidarea circuitelor interne ale microcastii din cauza ca a ajuns ceara in interiorul iei. Cacsa japoneza este foarte sensibila in interior si daca va ajunge ceara de cele mai multe ori se va strica, se va auzi mult mai incet. Foarte rar se intampla ca aceasta sa inceapa sa piue. De aceea recomandam ca de fiecare data sa va curatati inureche chiar inainte de a pune casca chiar daca te-ai curatat aseara de exemplu.


Microcasca japoneza se aude in exterior, de ce?

     Cu cat tineti cutiuta mai departe de casca(ureche) cu atat veti auzi mai incet. Montati cutiuta cat mai aproape de ureche, implicit de casca japoneza si niciodata nu mai jos de piept, deoarece cutiuta are microfon si cu cat e mai aproape de gura cel cu care comunicati va va auzi si intelege mult mai usor. Daca in incaperea unde vreti sa folositi dispozitivul este galagie in primul rand se va auzi mai tare deoarece cutiuta este aproape de casca din ureche si in al 2 lea rand puteti regla cat de tare sa se auda prin aplecarea capului spre cutiuta(se va auzi din ce in ce mai tare cu cat va veti apropia de cutiuta cu urechea in care aveti casca) sau indepartati capul de cutiuta pentru cazurile cand este cineva langa dv si vreti sa fiti sigur ca nu se va auzi in exterior. Faceti mai multe probe regland volumul de la “+” pt mai tare respectiv “-” pt mai incet si puneti pe cineva sa stea langa dv si sa verifice daca se aude in exterior schimband in acelasi timp si locul si pozitia pe corp a cutiutei. Daca tineti cutiuta pe umar lasati volumul mai incet iar daca o tineti in buzunar la piept dati la maxim.
Pentru a nu se auzi in exterior trebuie sa gasiti un echilibru intre pozitia cutiuteti pe corp – volumul setat de dv la cutiuta – si pozitia capului dv fata de cutiuta dupa cum am descris mai sus.
     Faptul ca puteti regla volumul fara a fi nevoie sa aveti acces la dispozitiv in timpul examenului prin inclinarea capului respectiv apropierea urechii in care se afla microcasca de cutiuta GSM pentru un volum in ureche mai tare si respectiv indepartati urechea de cutiuta pentru un volum mai mic reprezinta un foarte mare avantaj deoarece in diferite situatii este nevoie de un volum mai mare iar in alte situatii un volum mic.

Daca auziti in ureche si pe altii din sala cum le dicteaza, ce sa fac?

     Exista cazuri cand daca pe langa dv cineva foloseste un handsfree cu colier, din acela cu baterii de 9 v, sa auziti si ce-i dicteaza persoanei respective dar destul de incet....il auziti asa ca un ecou din departare. Cu cat cel care are acel dispozitiv e mai aproape de dv, il veti auzi mai tare. Este bine sa va feriti pe cat posibil de cei pe care ii stiti ca folosesc dispozitive clasice cu baterii de 9v. Daca se intampla sa mai auziti si pe altcineva procedati astfel: dispozitivul de copiat sa fie pus cat mai aproape de casca, sub urechea in care aveti microcasca(sub brat merge foarte bine) si va veti apleca capul inspre cutiuta pana cand cel care va dicteaza dv. acopera cu mult pe cel care ii dicteaza celeilate persoane.

     Acest lucru se datoreaza principiului de functionare al microcastii japoneze, trebuie sa stiti ca absolut toate modelele de microcasca tip casca japoneza cu baterie in interior(fie ele mc100....2500) se comporta la fel si asta nu inseamna ca microcasca dv este defecta. Acest neajuns este un compromis pe care trebuie sa il faceti in momentul ce ati luat hotararea sa folositi un sistem cu casca japoneza.


Casca japoneza se vede in ureche?

     Aceasta problema nu prea mai exista in prezent deoarece noile modele de casti de copiat de culoarea pielii au ajuns sa aibe dimensiuni suficient d emici pentru a putea fi folosite chiar si de cei care au gaura urechii mai mica si chiar si de baieti cu parul scurt. Acum daca stii ca in ureche se afla o casca si te apleci si tragi de ureche si te uiti atent exista posibilitatea sa se vada dar asta ar insemna sa te dai tu de gol cu ceva si sa vina sa te verifice sau sa te parasca cineva care stie ca folosesti.