Card GSM pentru Copiat Cum functioneaza?

Published : 2019-03-27 13:07:42
Categories : Default

Card GSM pentru Copiat Cum functioneaza?

Pasul 1 Incarcarea

     Incarcarea se poate face atat la orice PC sau Laptop cat si de la incarcatoarele de priza cu port USB. Atentie la ce cablu de incarcare folositi deoarece unele cabluri au mufa mai scurta si exista posibilitatea sa nu intre suficient in card – procesul de incarcare NU va incepe. Durata de incarcare variaza in functie de puterea incarcatorului si cat de consumat e acumulatorulul cardului gsm, anume:  La Laptop sau PC – intre 2 si 4 ore La incarcatoare de priza – aprox 2 ore. Tineti la incarcat atat timp cat ledul rosu aflat intre suportul SIM si mufa de incarcare clipeste. Incarcati la maxim acumulatorul pt a avea autonomie cat mai mare si pentru a nu se auzi intrerupt. Daca ledul rosu clipeste un timp scurt apoi ramane aprins inseamna ca acumulatorul este deja incarcat la maxim. Acumulatorul NU trebuie formatat dar este recomandat ca pt prima incarcare sa il lasati sa se incarce la maxim. Cand ledul rosu ramane aprins inseamna ca acumulatorul este incarcat complet

     Autonomia acumulatorului poate varia in functie de nivelul semnalului GSM in acel loc, mai exact autonomia scade  daca semnalul este slab in acea zona. Este recomandat  sa fixati cardul cat mai sus(cu cat e mai aproape de ureche - se aude mai tare). Spre exemplu in zone cu semnal GSM slab autonomia poate scadea chiar si cu 50%.

Card GSM cu cartela sim si microcasca pentru copiat la examene bac teste permis auto


 Pasul 2 Introducerea Cartelei SIM

     Mare atentie la introducerea cartelei SIM in dispozitiv deoarece daca o introduceti intr-un mod gresit dispozitivul de fixare a cartelei se va strica.  Scoateti codul PIN daca este activat inainte de a o pune in dispozitiv.

     Acest lucru il faceti introducand cartela intr-un oarecare telefon si intrand in setarile de siguranta veti gasi o optiune de dezactivare a codului PIN.

     ATENTIE: simpla introducere a codului PIN la pornirea telefonului nu inseamna ca a-ti si dezactivat codul PIN, veti observa ca la urmatoarea pornire a telefonului codul este cerut din nou. Dezactivarea codului PIN este o etapa foarte foarte importanta deoarece la pornirea Cardului GSM cartela solicita codul PIN iar Cardul GSM neavand tastatura nu il puteti introduce pentru a trece mai departe si a se autentifica in reteaua mobila. Ca efect al nedezactivarii codului PIN: cand veti apela numarul cartelei respective va raspunde robotul ca si cum Cardul GSM  ar fi inchis.

     Cu cardul cu poza in sus si cu latura mica unde se afla suportul SIM si mufa de incarcare sa fie spre tine. Cartela trebuie sa fie cu circuitele aurii in sus iar tesitura cartelei in fata dreapta. Presati usor, NU fortati, pana gand se va auzi un click – cartela va ramane acolo. Ca sa o scoateti mai presati odata usor, se va auzi din nou un click apoi cartela se va elibera.

card gsm cu cartela nano sim pentru copiat la examene

Modul de introducere al cartelei Nano SIM ATENTIE: Functioneaza doar cu cartela Nano SIM !!!


Pasul Montarea Bateriei 337 in Microcasca

     Bateria are 2 fete: pe o fata este complet neteda si are ceva scris pe ea iar pe cealalta are un cerculet pe margina. Tot timpul bateria va fi pusa in capac cu partea cu scrisul inspre capac iar cerculetul de pe margine inspre  microcasca:

 Cum se pune corect bateria in microcasca japoneza

     NU trageti de capac – capacul se desface prin invartire! Infiletati cu grija capacelul Microcastii. Daca imediat cum incepeti sa infiletati se blocheaza desfaceti si infiletati din nou. Infiletarea trebuie sa se desfasoare foarte usor, nu este necesar sa fortati. Cand puneti bateria in casca dupa ce ati fixat capacul este posibil sa ramana putin spatiu intre casca si capac(capacul nu se mai strange pana in capat) – acest lucru este normal!

    Bateria microcastii va incepe sa se consume din momentul in care veti infileta capacelul, chiar daca dv nu veti folosi microcasca, de aceea este recomandat sa nu lasati bateria inauntru. Autonomia unei baterii este de aprox 3...4 ore de functionare.  Bateria poate fi folosita de mai multe ori cu conditia sa nu o lasati in microcasca. Microcasca se va introduce in ureche tot timpul cu partea ascutita inspre ureche. Se va impinge cu o penseta pana cand nu se va mai observa.Cand o veti scoate veti trage cu o penseta de acea antena micuta transparenta. Acea antena de pe casca nu are absolut nici un rol in functionarea microcastii si este pusa doar pentru a scoate casca din ureche. Unii clienti o scurteaza sau chiar o taie de tot pentru a se observa cat mai greu casca in ureche, dar atentie: nu veti mai avea de ce trage casca afara din ureche si astfel o veti scoate foarte foarte greu.

     Casca are un zgomot de fundal(ca un fasait, un fosnet continuu) – acest lucru este normal, asta inseamna ca amplificarea microcastii functioneaza si casca este noua. Cu cat acest fasait de fundal este mai intens cu atat si vocea celui care va dicteaza va fi mai intensa. In timp intensitatea va scadea o data cu uzura microcastii pana cand nu se va mai auzi deloc – inseamna ca trebuie sa inlocuti casca.


Pasul Pornirea Dispozitivului

     Cardul GSM nu are buton de pornit-oprit! El va porni automat dupa ce introduceti cartela Nano SIM in suport. Dupa ce introduci cartela SIM in cardul GSM, la 1…3 secunde un led rosu se va aprinde in orificiul aflat langa suportul SIM(orificiul dintre mufa de incarcare si suportul SIM). Ledul va lumina neintrerupt 2..3 secunde cardul a pornit. Asteptati pret de aprox. 1 minut  apoi puteti apela numarul cartelei din dispozitiv. Card GSM pentru copiat va raspunde automat. Volumul se regleaza prin modificarea distantei dintre casca si card astfel: cu cat puneti pe corp cardul mai departe de urechea in care aveti casca cu atat in casca se va auzi mai incet.

     Dispozitivul are si microfon foarte sensibil. Pe una din fetele mari(pe fata cu Poza undeva in dreptul scrisului”MasterCard”) ale cardului GSM exista un mic orificiuAcela este microfonul (recomandat sa pui cardul cu acel orificiu indreptat spre gura pt a capta usor sunetele.Ce nu trebuie facut, ATENTIE !!!

     Neaparat sa va curatati foarte bine in ureche inainte de a introduce microcasca: o veti infunda cu ceara si se va auzi foarte incet iar in timp ceara va distruge circuitele interne.

La microcasca:

 • Nu trageti de capac – capacul se desface prin invartire,
 • Nu folositi alte baterii decat cele 337,
 • Nu puneti bateria invers in capacel- veti arde microcasca,
 • Datorita tehnologiei folosite, dimensiunilor foarte mici, etc microcasca este foarte sensibila si de aceea incercati sa nu o scapati pe jos, sa nu o tineti apropiata de campuri magnetice ori electromagnetice mari, si foarte important sa nu o infundati cu ceara.
 • Nu va faceti probleme cu acel fasait de fundal, este normal, asta inseamna ca microcasca functioneaza, cand dispare, casca s-a defectat si trebuie schimbata

La Cardul GSM:

 • Nu tineti Cardul mai departe de 50cm de ureche, veti auzi foarte incet,
 • Nu folositi scoci pt a lipi Cardul pe corp- veti transpira si se va dezlipi,
 • NU fortati introducerea carteleicartela SIM intra intr-o singura pozitie si se autoblocheaza, vezi poza cu pozitia corecta de introducere a cartelei!!!

Daca nu auziti nimic

      Verificati bateria microcastii si eventual inlocuiti-o, in mod normal daca bateria este buna iar gaura microcastii nu este infundata cu ceara in casca trebuie sa se auda un “fasait pe fundal”

     Incarcati Cardul la maxim, verificati daca aveti semnal bun pe reteaua de telefonie pe care este cartela din dispozitiv, verificati daca codul PIN este dezactivat pe cartela din dispozitiv punand-o intr-un telefon si daca are dezactivati-l din meniu. Cardul trebuie sa fie cat mai aproape de ureche si niciodata mai jos de buzunarul de la piept.


Daca raspunde robotul  –  telefon inchis

     Daca atunci cand apelati numarul cartelei din Cardul GSM va raspunde robotul ca si cum telefonul(cardul) ar fi inchis cu toate ca a-ti pornit cardul si ledul rosu a luminat 1..2 secunde continuu exista doar 4 cauze:

 • NU ati dezactivat codul PIN – NU este suficient doar sa introduceti codul PIN la pornire cand puneti cartela pe un telefon obisnuit. Trebuie sa intrati in meniul telefonului la Setari – Setari de siguranta – Solicitare Cod PIN (deoarece difera de la un model si producator de telefoane la altul trebuie sa cautati in meniu – nu e la fel la toate)si sa dezactivati codul PIN!
 • Nu va citeste cartela SIM: Ai introdus cartela SIM gresit sau inclinat intr-o parte – cartela poate agata la un moment dat pinii de contact care citesc cartela si ii va deplasa, indoi sau chiar rupe si astfel cartela nu va mai fi citita de dispozitiv, e ca si cum nu ati avea cartela! ATENTIE!
 • Nu este semnal in zona respective
 • Nu apelati numarul cartelei din dispozitiv – posibil sa fi notat gresit VERIFICATI!

Daca Cartela nu ramane  in dispozitiv

     Daca respectati intocmai ca in poza pozitia de introducere a cartelei in dispozitiv, cartela va ramane in interior datorita sistemului cu autoblocare.

     Trebuie sa impingeti cu unghia sau cu un obiect: o pila de unghii, o penseta pt pensat, un cutit dar nu cu varful foarte ascutit, etc pana auziti un click. Acest click se va auzi in momentul in care cartela este impinsa pana in capat(pana nu mai are unde sa se duca in spate). Uneori daca faceti aceasta operatiune cu unghia care nu este suficient de mare este posibil sa nu aveti cum sa impingeti pana la capat cartela si sa nu ramana cartela in interior. Daca nu reusiti cu unghia ajutati-va cu un obiect ceva nu foarte ascutit.

     Sub nici o forma NU fortati cartela sa ramana blocata inauntru impingand cu putere cand considerati ca a ajuns in capat. Puteti rupe sistemul de autoblocare al cartelei.

     Tot procedeul de introducere si blocare a cartelei trebuie sa decurga lin, fara a forta cartela. Daca atunci cand impingeti cartela si aceasta intra aproape in intregime in dispozitiv dar aproape de capat nu mai inainteaza brusc si ramane cativa mm in exterior inseamna ca ati introdus gresit cartela – NU fortati!!!! Vezi poza cu pozitia cartelei si introdu-o in pozitia corecta.

     Pentru scoaterea cartelei impingeti pana cand auziti un click apoi cartela se deblocheaza si este scoasa automat. Nu dati drumul brusc la cartela. Sistemul de autoblocare se poate rupe. Scoateti cartela progresiv si lent. Ruperea sistemului de autoblocare a cartelei SIM reprezinta o cauza a neutilizarii corespunzatoare a dispozitivului si NU tine de garantie.

card pentru copiat cu cartela nano sim si casca japoneza


Daca se aude in exterior

     Cu cat tineti cardul mai departe de casca(ureche) cu atat veti auzi mai  incet. Montati cardul cat mai aproape de ureche si niciodata nu mai jos de piept, deoarece cardul are microfon si cu cat e mai aproape de gura cel cu care comunicati va va auzi si intelege mult mai usor. Daca in incaperea unde vreti sa folositi dispozitivul este galagie in primul rand se va auzi mai tare deoarece cardul este aproape de casca din ureche si in al 2 lea rand puteti regla cat de tare sa se auda prin aplecarea capului spre card(se va auzi din ce in ce mai tare cu cat va veti apropia de cardul GSM cu urechea in care aveti casca) sau indepartati capul de Cardul GSM pentru cazurile cand este cineva langa dv si vreti sa fiti sigur ca nu se va auzi in exterior. Faceti mai multe probe si puneti pe cineva sa stea langa dv si sa verifice daca se aude in exterior schimband in acelasi timp si locul si pozitia pe corp a Cardului GSM.

     Pentru a nu se auzi in exterior trebuie sa gasiti un echilibru intre pozitia Cardului pe corp si pozitia capului dv fata de Card.

     Faptul ca puteti regla volumul fara a fi nevoie sa aveti acces la dispozitiv in timpul examenului prin inclinarea capului respectiv apropierea urechii in care se afla microcasca de Cardul GSM pentru un volum in ureche mai tare si respectiv indepartati urechea de Cardul GSM pentru un volum mai mic reprezinta un foarte mare avantaj deoarece in diferite situatii este nevoie de un volum mai mare iar in alte situatii un volum mic.


Daca auziti in ureche si pe altii din sala cum le dicteaza

     Exista cazuri cand daca pe langa dv cineva foloseste un handsfree cu colier, din acela cu baterii de 9 v, sa auziti si ce-i dicteaza persoanei respective dar destul de incet....il auziti asa ca un ecou din departare. Cu cat cel care are acel dispozitiv e mai aproape de dv, il veti auzi mai tare. Este bine sa va feriti pe cat posibil de cei pe care ii stiti ca folosesc dispozitive clasice cu baterii de 9v. Daca se intampla sa mai auziti si pe altcineva procedati astfel: Cardul GSM sa fie pus cat mai aproape de casca, sub urechea in care aveti microcasca(sub brat merge foarte bine) si va veti apleca capul inspre Card pana cand cel care va dicteaza dv. acopera cu mult pe cel care ii dicteaza celeilate persoane.

     Acest lucru se datoreaza principiului de functionare al microcastii japoneze, trebuie sa stiti ca absolut toate modelele de microcasca tip casca japoneza cu baterie in interior(fie ele mc100....mc2500) se comporta la fel si asta nu inseamna ca microcasca dv este defecta. Acest neajuns este un compromis pe care trebuie sa il faceti in momentul ce ati luat hotararea sa folositi un sistem cu casca japoneza.


Daca se aude incet:

 • tineti Cardul GSM mai aproape de ureche
 • schimbati bateria de la microcasca

     Daca se aude incet si dupa ce ati verificat pasii de mai sus cel mai probabil a intrat ceara in microcasca si ori s-a infundat microcasca ori ceara (de regula cea lichida) a ajuns la membrana difuzorului si avand vascozitate mare a incleiat-o miscandu-se mai greu. Trebuie schimbata microcasca

     Daca se inchide apelul(foarte rar si de regula daca este semnal GSM slab in zona) si cel de acasa va suna si zice robotul ca sunteti in retea (dispozitivul este inchis) cartela trebuie scoasa si introdusa din nou pentru a reseta cutiuta GSM.

     Trebuie sa gasiti o cale sa resetati si sa reporniti cardul GSM, altfel singur nu se va reseta si nu veti mai putea fi contactat. Acest lucru se datoreaza semnalului slab din acea incapere.

     La unii dintre operatorii GSM apelul se inchide automat dupa o ora sau doua (doar apelul, NU si Cardul GSM). Daca se intampla sa se intrerupa apelul se va reapela numarul cartelei. Cardul va raspunde automat ori de cate ori este apelat numarul cartelei introduse, chiar si daca se inchide apelul automat de la retea.

     Este recomandat sa folositi o cartela NOUA la care numarul sa il cunoasteti doar dv. deoarece daca folositi cartela dv si va suna altcineva in timpul examenului, cutiuta va raspunde mereu ultimului apelant si va intrerupe apelul in curs. Folosind o cartela noua nimeni nu te va deranja.

     Daca atunci cand puneti Cardul la incarcat nu se aprinde nici un led, lasati la incarcat 5…10 minute. Ledul rosu ar trebui sa inceapa sa se aprinda intermitent. Daca nu incepe sa clipeasca nici dupa 10….15 minute folositi un cablu si un incarcator de la un telefon Samsung, LG, etc – puteti folosi orice incarcator cu cablu MicroUSB.

     Recomandam renuntarea la incarcatoarele si cablurile primite in pachet si folosirea incarcatoarelor de la telefoane mobile inca de la inceput. Incarcatoarele telefoanelor mobile sunt mai puternice si incarcarea dureaza mai putin.


Inainte de a trimite produsul la garantie:

     Peste 90% din intrarile in garantie se datoreaza utilizarii incorecte a produsului, produsul ajunge la noi dar functioneaza perfect. Pentru a nu plati curierul dus intors + pierde cateva zile pana sa va ajunga inapoi  cititi cu atentie acest manual si inainte de a trimite la garantie verificati:

 • pune cartela intr-un telefon si verifica:
 • daca codul PIN e dezactivat
 • apeleaza nr SIM de pe alt telefon si verifica daca cartela are numar activ – poate fi expirat numarul daca nu ai mai folosit cartela demult
 • verifica daca ai notat corect numarul de tel a cartelei SIM din cutiuta

     Incarca cardul cu un incarcator de la un telefon mobil – daca ai lasat cardul mai mult timp nefolosit si s-a descarcat complet incarcatorul initial nu reuseste sa mai incarce si trebuie folosit un incarcator mai puternic.

Share this content